Kampen om det förlorade

Så var det dags med det första riktiga inlägget.

Som Nicklas, eller Karl Pilkington som jag kallar honom ibland, sa så är vi väldigt frispråkiga och ofta händer det att man säger något som man inte riktigt har tänkt igenom först, i Nicklas fall minst en gång per konversation. Nu må det låta som om jag bara bashar Nicklas men så här brukar vi vara mot varandra, det innebär inte att vi inte respekterar varandra. Dessutom känner jag att jag har rätt till det då Nicklas favoritlag Arsenal spöade mitt favoritlag Liverpool på Anfield i den senaste omgången av Premier League.

För er som inte är intresserade av fotboll eller diskussionen som följer kan ni troligtvis sluta läsa nu då det som följer är enbart fotbollssnack.

Tänkte diskutera lite angående Liverpool. Som en supporter av klubben sedan ungefär 1998 (inte speciellt intresserad av fotboll då) känns det såklart svårt att Liverpool har haft kräftgång sedan 1990 då de senast vann titeln. Och de har förvisso sedan dess haft bra placeringar och två titlar i europa (UEFA Cupen 2001 & Champions League 2005) men ändå är inte klubben vad den en gång var.

Förklaringarna har varit många; Humle & Dumle (Tom Hicks & George Gillett) som ägare, kassa värvningar, kassa tränare, kassa domare (ok, den har jag inte hört) osv. Det går att skylla på mycket men det går inte att komma ifrån att framgångarna uteblivit främst för att laget inte presterat på topp, det går inte att undkomma ifrån.

De senaste åren har Liverpool bara en gång varit nära att plocka hem ligan och det var för tre år sedan, alltså säsongen 2008-2009 då man slutade fyra poäng bakom Manchester United. Då hade man Gerrard, Torres och Kuyt alla i målform och samtliga var i toppen av skytteligan. Idag då? Jo Torres lämnade i förra årets januarifönster på grund av… ja vad var det nu? Han har ändrat sin förklaring mer än en gång så man kan inte vara säker. De andra då? Gerrard har sedan snart två år tillbaka dragits med småskador och inte riktigt hittat tillbaka till sin forna form. Kuyt börjar bli till åren men presterar ofta riktigt bra främst mot bättre motstånd. Men även där börjar det synas tecken att ett generationsskifte kommer att behövas inom en snar framtid.

Jag kommer att prata mer om Liverpool framöver men lämnar det där.

I övriga Premier League så toppas ligan av de båda Manchesterlagen, inget jätteintressant att diskutera där. Ett lag som alltid varit i toppen så länge Alex Ferguson befinner sig på bänken och ett annat som köpt sig till sin position. Tottenham, Arsenal, Chelsea slåss alla om de återstående platserna i Champions League. Jag får skäl till att återkomma då Premier League kommer diskuteras i kommande podcasts.

Men tack för mig för denna gång och fortsätt gärna följa oss.