Once Upon a Time in Hollywood – Ofiltrerat

Quentin Tarantino – antingen kan man älska honom eller hata honom. Med Once Upon a Time in Hollywood så får vi en nostalgisk tillbakablick och eventuellt reflekterande (?) på hans egna barndom i ett Los Angeles i förändring. En tid då filmbranschen i drömfabriken stod med ena foten i det förflutna och trygga och med den andra foten osäkert på vad framtiden kunde bjuda på.

Med Once Upon a Time in Hollywood så möts vi av Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) och hans stuntman Cliff Booth (Brad Pitt), vars karriärer definitivt har sett bättre dagar. Med bakgrund av ”Summer of Love” och Manson-morden följer vi med på deras eskapader och försök till relevans i det nya Hollywood som formades under denna tid.

Förutom Henrik & Tim så kommer gamla Munväder-bekantingen Nicklas Tält från podden Rosenqvist & Tält förbi och diskuterar i närmare två timmar om det vi fick från filmen. Om huruvida Tarantino hade någon plan med denna film, vilken betydelse har den för hans filmografi och även teman och analyser av delar ur filmen.

Är du ytterligare nyfiken så kan du kika in på våra andra avsnitt som handlar om denna tidsperiod:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *