Vid horisonten

Det sker mycket just nu, mars brukar ofta vara en sådan månad.

Först så kommer ett nytt avsnitt utav podcasten upp imorgon vid kl 12, det är säkert. Förutom ett nytt avsnitt varje vecka så kommer vi även för de fotbollsintresserade att göra ett specialavsnitt tillägnat säsongsstarten i Allsvenskan.

Men nu till andra saker. Som ”socialisten” Nicklas säger så kommer vi försöka öka också humorn i vår podcast lite mer framöver också då i alla fall jag anser att det skulle kunna få plats med mera utav det.

Framöver kommer det även att finnas tillfälle att diskutera filmåret även om vi är väl inne på det redan. Fast å andra sidan har de första månaderna aldrig varit stora biomånader. Och nej, Hamilton räknas inte som en storfilm. I alla fall inte i det avseendet. Det kommer ju några hett efterlängtade filmer detta år. Då tänker jag bland annat på den nya The Dark Night Rises utav den talangfulle Cristopher Nolan. Detta är ju troligtvis även hans sista Batman-film så det ska bli intressant att se vart han tar vägen sedan. Premiär i Sverige är satt den 25 juli (en i övrigt bra dag).

Och så får man ju inte glömma Quentin Tarantinos Django Unchained med bekanta ansikten som Leonardo DiCaprio (som fortfarande väntar på sin första Oscar), Samuel L. Jackson, Cristoph Waltz, Kurt Russel (som verkligen blandar och ger) och Jamie Foxx i titelrollen. Sedan får man inte glömma Joseph Gordon-Levitt som verkar vara i ropet nu (denna film och tidigare nämnda Dark Knight Rises) och föredettingen Don Johnson som de flesta nog känner igen som Crockett i serien Miami Vice. Denna film är dock inte satt att få premiär förrän den 2 januari (25 december i Staterna).

En annan film som absolut inte får glömmas är den första delen av filmatiseringen utav Hobbit som här fått undertiteln An Unexpected Journey. Och den handlar då om Bilbo Baggers resor som bara nämns flyktigt i Sagan om Ringen. Jag ser faktiskt ännu mer fram emot den än vad jag gjorde för de andra filmerna då jag faktiskt gillade boken väldigt mycket, den är på många sätt mer lättillgänglig och lättare att förstå. De flesta gamla namnen dyker upp inom ramarna för rimlighet, undantaget Orlando Bloom som känns väldigt tvingat då han enligt källor bara dyker upp några få minuter och fick tydligen hutlöst betalt för det också. Elijah Wood dyker han också upp. Man kan ju undra om han även denna gång följer upp filmerna med att göra udda roller i filmer som Sin City och Hooligans för att tvätta av ”Frodo-stämpeln”. Andra delen sänds följande år, likt de andra filmerna. Och här blir det Peter Jackson som regisserar då Guillermo Del Toro tvingades hoppa av på grund av andra väntande projekt.

Dessa filmer är väldigt uppenbara val att se fram emot och jag är fullt medveten om att jag missat många plus att det säkerligen dyker upp några guldkorn bland de mer obskyra filmerna.

Nu får det räcka, ha det så länge!