Recension – Halsey & Arcade Fire – Roskilde Festival 2017

arcade fire, roskilde festival

Turen var på min sida då det endast blev en riktigt besvärlig och regnig dag då festivalen frånsett leran fick en i princip perfekt avslutning med klar himmel och någorlunda rimliga temperaturer. Dock så kändes det som om en skara människor var frånvarande, i synnerhet under dem senare timmarna på dygnet jämfört med tidigare år. Kanske hade vädret vridit ur modet som en våt trasa eller så var det inget som lockade och höll kvar besökarna. Oavsett anledning så fanns det en hel del lysande konserter att se under dagen. Vill belysa att endast två konserter recenserades de dessa var de enda som sågs i sin helhet.

Halsey
Arena, Roskilde Festival
1 juli 2017

Även om deras musik inte är densamma, så är det svårt att inte dra paralleller till den föregående dagens spelning med Lorde. Med tanke på att de spelade på samma scen och är väldigt uttrycksfulla i sina framträdanden så är det som utmärker Halsey just hör energisk och uppumpad showen är. Och det var en rutinerad show i likhet med de flesta akter som man sett under festivalen där man såg till att visa tacksamhet gentemot publiken och även uppmärksamma alla delar utav den. Likt i ”Color” där hon glädjefyllt skuttar ner och avslutar sången nere hos fansen som såklart blir överlyckliga.

”Castle” är en låt som gör sig otroligt bra live, speciellt eftersom detta var en av de mest öronbedövande konserterna och mest ”arrangerade” i form av scenshow med effekter och liknande.  Detta var ännu ett starkt framträdande på festivalen och i likhet med andra så är det spännande att se vad Halsey kommer att företa sig i framtiden som ser mycket ljus ut.

Arcade Fire
Orange, Roskilde Festival
1 juli 2017

Om man skulle slå upp ”arenarock” i någon bok så skulle Arcade Fire förmodligen inte vara det första man stötte på. Om man dock skulle tänka sig att illustrera typisk genom nynnande så skulle det troligtvis ligga ganska nära en valfri låt av Arcade Fire. Det låter kanske nedlåtande men det är snarare tvärtom. Band som Arcade Fire gör sig oerhört bra på Orange och Roskilde Festival. Och när man inleder med nummer som ”Wake Up”, ”Here Comes the Night Time” & ”The Suburbs” så har man skapat sig goodwill som gör att trots att resten av konserten inte helt når upp i samma nivå så är det ett gediget framträdande där man lyckas med det mesta och skapar en mäktig upplevelse på Orange, något som inte alltid är lätt med tanke på storleken på scenen och för vissa akter.

Detta var de sista recensionerna från årets Roskilde Festival. Kika gärna in Facebook för bilder och uppdateringar och håll utkik framöver för lite eftersläntrande material!