Munväder på Roskilde Festival 2015 – Onsdag

Munväders andra dag på Roskilde var en rätt så blöt (alkoholmässigt), varm och svettig sådan. Vi härdade dock ut som riktiga festivalare bör göra och drog ner till campingen där vi pratade med några riktiga mästare i Beersbee. Naturligtvis passade vår kameraman, Johan, på att spela en omgång.

Efter detta var det bandbevakning som gällde! Vi kan i nuläget inte visa så mycket från konserterna och de riktiga recensionerna sparar vi tills efter festivalen. Här är dock lite bilder och lite utlåtanden:

Communions (DK)

Henrik: Behaglig konsert med duktiga musiker som troligtvis kommer bli ännu bättre med tiden. En aning långrandigt i längden, dock.
Tim: Det är talande att jag inte kommer ihåg särskilt mycket av konserten. De är i början av sin karriär och så långt var det ju bra, men tyvärr lyckades de inte sticka ut tillräckligt för att det skulle vara minnesvärt.
Johan: Inget som lämnade ett bestående intryck, men likväl duktiga musiker som tål att lyssna in sig på.

Bob Hund (SE)

Henrik: En spelning som klår de flesta när det kommer till energi, spelglädje och personligt präglat publikfrieri. Grym setlist, grym scennärvaro och, i enkla ordalag, grymt allt!
Tim: Ösigt och stämningsfullt trots att jag stod utanför tältet där de spelade. Publikinteraktionen var en show värd att se i sig självt!
Johan: Riktigt bra! Bra tempo, bra drag. Mellansnacket var roligt och självdistanserat vilket gav intrycket av en mycket mer unik konsertupplevelse.

King Gizzard & The Lizard Wizard (AU)

Henrik: Att ha ett av de fetaste bandnamnen samt spela den fetaste sortens stoner/garage/psych-rock räckte kanske inte hela vägen. Missförstå mig inte, det var en riktigt stämningsfull adrenalinkick till konsert, men i slutändan kändes det som om det hade behövts lite mer närvaro på scen och lite mer dynamik i setlisten.
Tim: Inte så publikvänligt vilket gjorde att distansen mellan bandet och publiken blev lite för påtaglig. Likväl var det partier under konserten som trissade upp stämningen, vilket gjorde det hela bättre.
Johan: Bra drag även där, trevlig jam-stämning och riktigt bra stämning i publiken.

The War on Drugs (US)

Henrik: Transcendentalt bra! Dylan:eskt så det förslår och trots att bandet håller publiken kort vad gäller mellansnack och interaktion så kände man likväl en sådan där mäktig atmosfär som en riktigt bra konsert ska ha!
Johan: Otroligt bra musiker som skapade en fantastisk och mäktig atmosfär. Sångrösten kanske inte går ända in i mål alla gånger men det är något utav det mest charmiga och bra med dem.

Naturligtvis fanns det utrymme för att, även denna dag, tillhandahålla ett utlåtande om vårt helhetsintryck till dato.

Fortsätt gärna följa oss på Roskilde Festival 2015! Vill ni ha uppdateringar mer löpande så kan ni följa oss på:
Twitter: @Munvader
YouTube: Munväder
samt på vår Facebook-sida.

Hälsningar
Henrik, Tim & Johan på Munväder