Huvudet bland molnen och Doris

Varje månad släpps det en rad olika skivsläpp. Det skall dock sägas att vissa tidpunkter är en aning svagare. Dock kan man inte säga att september har varit en svag månad vad det gäller skivsläpp. Jag drivs alltid efter att hitta något nytt och där är Spotify till väldigt stor hjälp. Min tes för att hitta ny musik handlar om att vara öppensinnad samt inneha ett konto på Twitter eller Instagram där en rad olika artister kör promotion för nya plattor. Känslan att upptäcka nya album och artister som kanske inte alltid funnits i ens radar är fantastisk. Därför tänkte jag under detta inlägg köra en presentation och slentrianmässigt recensera några plattor.

Recension I

Movits – Huvudet bland molnen

Personligen finns det inte mycket som ligger mig lika varmt om hjärtat som musik med inslag av olika blåsinstrument. Därför har Movits alltid en plats nära hjärtat. På Movits tidigare släpp, Äppelknyckarjazz och Ut ur min skalle, finns känslan av lekfullhet och kreativitet som kanske inte alltid är så enkel att förmedla. Den största styrkan hos Movits är utifrån mitt perspektiv just den nämnda kreativiteten och lekfullheten blandat med väldigt bra musik. Detta är en väldigt bra och härlig grund att stå på vilket alltid är bra. Varvat med kreativitet, lekfullhet och bra musik finns det en bra uppsättning gästartister såsom Chords, Timbuktu och framförallt Zacke som verkligen levererar på låten Halvvägs som troligen kommer bli en succé.

Movits – Halvvägs på Bengans

Recension II
Earl Sweatshirt – Doris

I somras besökte jag musikfestivalen Bråvalla i Norrköping. I första hand handlade besöket om att kolla in skönare akter som Rammstein men också hitta något nytt och intressant. Det var verkligen någonting som jag gjorde och är väldigt glad för det. Fredagen 28:e juni föddes en kärlek till hiphopkollektivet Odd Future Wolf Gang Kill Them All och dess minst sagt namnkunniga medlemmar såsom Frank Ocean, Tyler The Creator och Earl Sweatshirt. Den sistnämnde släppte för en tid sedan debutplattan Doris som verkligen håller hög klass. Albumet i sig är fruktansvärt spännande med härliga texter såsom musiken i sig. Sådana saker skall man inte på något sätt skoja bort. Sedan håller ju inte plattan i sig världsklass men i och med att Earl Sweatshirt är så pass ung har han en väldigt bra grund att stå på efter släppet Doris och musiken som görs med OFWGKTA. Även här finns en hel del intressanta gästartister såsom RZA, Frank Ocean, Tyler The Creator. Om du gillar OFWGKTA så är detta ett släpp för just dig.

Earl Sweatshirt – WHOA

Med tiden kommer det bli fler recensioner men just idag räcker det med dessa två. Håll dock öronen och ögonen öppna för det kan komma material från Munväder snabbare än vad du tror.

Framåt!

/Nicklas