”I’m rich, I’m miserable – I’m pretty average for this town” – förhandspladder om GTA V

Så är det dags för ännu ett nytt inslag i denna blogg, nämligen spel!

Och vad kan möjligen vara bättre att starta med än att skriva om Grand Theft Auto V som släpps nu på tisdag nästa vecka (17 september)?

De flesta har redan hört talas om serien på ett eller annat sätt, merparten genom all negativ press om spelvåldets inverkan på de unga själarna (för att det är enbart isolerat till unga människor när det gäller GTA uppenbarligen). Men detta inlägg kommer inte handla om huruvida det är rätt eller fel att låta spelet säljas. Ska dock sägas att hela spelserien har haft en rekommenderad åldersgräns på 18 år så det talar lite för sig själv.

Jag tänker inte slösa tid på att förklara spelets premiss utan hänvisar helt enkelt till seriens Wikipediasida som förklarar detta mer än utmärkt, serien har sett ungefär likadan ut i mer än ett decennium.

När spelet väl släpps nästa vecka så kommer vi skriva våra intryck medans vi spelar med till slut en recension som resultat. Dessutom kommer också en recension på spelets onlinedel, när denna släpps den 1 oktober.

Grand Theft Auto kommer förmodligen att ligga gott till att bli den underhållningsprodukt som genererat mest intäkter vid sin lansering. I dessa tider är det spel som brukar dra in mest pengar vid sina lanseringar, ska dock nämnas att spel inte behöver säljas i lika stora volymer som biobiljetter eller musikalbum för att dra in mycket pengar.

Men vi ser fram mot att spela det den 17:e och framöver och följ oss här på sidan för att hålla er uppdaterade även för annat material!

Spelets protagonister – Michael, Franklin & Trevor