GTA V – Första intryck

Som jag tidigare nämnt så fanns det en möjlighet att GTA V skulle bli den mediaprodukt som dragit in mest pengar de första 24 timmarna och nu verkar det som om det också är officiellt. I skrivande stund verkar det som om GTA V drog in över 800 miljoner dollar och har därmed nästan under det första dygnet fått tillbaka de pengar man investerat.

Nog med det, vidare till intrycken, det kommer en utförligare recension senare i veckan.jäl

Spelet har intill vidare varit roligare och en förbättring på nästan samtliga punkter sedan GTA IV. Det finns dem som klagat på bilstyrningen men det är mest en smaksak. Visst, den är lite mer arkadig men inte nämnvärt så det skulle påverka en negativt.

Går vi vidare till spelets handling så är denna del i serien mer av en tillbakagång till hela seriens rötter. Detta innebär att uppdragen blivit mer tighta och mer ”galna” i brist på bättre ord. Det har blivit roligare att spela uppdragen som gått långt bort från mallen ”Kör från punkt A till punkt B, döda personen/personerna alternativt stjäl något och återvänd”. Visst finns det fortfarande sådana uppdrag kvar, men generellt känns uppdragen varierande. Dessutom så är storyn mer oförutsägbar denna gång, vilket är något tidigare GTA-spel har saknat.

Men i allt så är det positivt, återkommer med recensionen när vi hunnit längre igenom i spelet.

God jakt!