Sommartips från Munväder Film: Blue Ruin

Så var det äntligen dags då, för det allra sista filmtipset denna sommar från Munväder Film. Hett efterlängtat?

Då vädret redan verkar ha bytt så passar det bra att välja en film som matchar det rådande tillståndet, på många sätt en passande film.

Blue Ruin (2013) är en film som inte officiellt släppts i många områden och är en typisk festivalfilm som ”går cirkusen” under 1-2 år innan den släpps och hittar distribution.

Blue Ruin handlar om Dwight, en tillbakadragen och stillsam person som vänder tillbaka till sitt barndomshem för att hämnas för något som hände i hans barndom. Detta resulterar i ett högst slarvigt och impulsivt mord som sätter igång en ond spiral då även denna död ska hämnas och försätter inte bara Dwight utan även hans familj som han glidit ifrån i livsfara.

Själva handlingen är inget nytt under solen och det är inte därför jag tipsar om filmen. Det är snarare hur filmen byggs upp och arbetar med det de har som gör den absolut sevärd. Det finns inga häftiga action-sekvenser, gimmicks eller något annat som tar uppmärksamheten från karaktärerna, som spelas av relativt okända skådespelare. Macon Blair i huvudrollen gör ett strålande arbete i jobbet att gestalta en mördare som man kan ha vissa sympatier för samtidigt som han tvingas till ganska hemska handlingar.

Filmen är väldigt avskalad men snyggt filmad och definitivt något att kika på om ni är nyfikna.

Är ni intresserad så kan man faktiskt hitta filmen just nu på Netflix (amerikanska, osäker om den nordiska har den).

Och med den här filmen tackar vi på Munväder för oss för sommartipsen den här gången. Håll utkik för nya uppdateringar framöver!