Om det vore så simpelt – Alden Ehrenreich som Han Solo

Detta är ett försök från mig, MV-Tim, att skriva en artikel där jag presenterar mina åsikter kring ett givet ämne. Tanken är att debattera emot opinionen då det väldigt ofta är så (och speciellt på internet) att en åsikt kan ta överhand och mer eller mindre överrösta de andra.

Som rubriken antyder handlar detta om den ännu ej bekräftade nyheten om Alden Ehrenreich som uppges enligt ”säkra källor” fått rollen som en yngre Han Solo i den kommande spin-off som susar in i biograferna i maj 2018. Åsikterna från mitt ”hörn” har varit överhängande negativt där många såklart tycker att det ett felaktigt val, andra skådespelare är bättre, vem i hela världen är Alden Ehrenreich und so weiter.

Ett namn som figurerat främst i fanskaror har varit Anthony Ingruber som främst lanserats av dessa då han gjort sig känd på YouTube genom sina väldigt slående Harrison Ford-imitationer som denna nedan:

Intentionen här är inte att säga att de har fel (även om jag nu tycker det). Anthony Ingruber hade säkert kunnat göra en stabil insats att imitera Harrison, men dock så tror jag inte att det är det som Lucasfilm och Phil Lord & Chris Miller (LEGO-Filmen) har planerat för karaktären. Det handlar förmodligen inte om att hitta en som kan förkroppsliga Harrison Ford, utan istället om vem som kan göra en Han Solo som både är yngre och mer oerfaren än vad han är när vi mötte honom för första gången i episod IV. Om det är så som ryktena går att Alden blev förstahandsvalet först efter testfilmingarna så verkar det som de har en klar bild av vad de vill ha. Och för min egen del så räcker detta mer än väl.

Och samtidigt så känner jag att dessa banala nyheter som vem som spelar vilken karaktär är mäkta ointressanta

Alden Ehrenreich
”Would it that it were so simple”

för det mesta. Det är inget som kan diskuteras i detalj förrän man har sett personen i rollen och i detta tillfälle… tja, vänta till maj 2018.

Oavsett namn som Anthony Ingruber, Scott Eastwood, Taron Egerton, Ansel Elgort, Jack Reynor och även Alden Ehrenreich så skulle säkert flera av dessa också göra bra ifrån sig. Även om man kan tycka att en skådespelare ”äger” en roll (likt många menar Harrison Ford gör i fallet med Han Solo) så finns det faktiskt många möjligheter och porträtteringar vi aldrig får se eftersom produktionen valde en annan riktning.

Personligen kunde jag inte bry mig mindre om vem som blir nästa Han Solo. Självfallet så går det att diskutera vad som kunde ha varit och liknande. För min egen del hade jag hellre sett något helt nytt från universumet än detta men jag tar det som det kommer. Filmen kommer oavsett mitt samtycke eller ej så jag kommer att vara där på premiärdagen och se fram mot ännu en Star Wars-film.

Folk på internet har en förmåga att reagera lite väl kraftigt några gånger över saker som i slutändan inte är av någon som helst betydelse. En skådespelares vara eller inte vara tjänar endast det syfte att trissa upp deras betydelse. Ja, de är viktiga för en filmproduktion men jag tycker det är bättre och långt mer intressant att höra vad för idéer de har kring karaktären, handlingen och generella vinkeln på det hela.

Vart går egentligen gränsen för hur mycket könsord och dylikt man kan skriva och gnälla när man inte får som man vill? Den enorma sandlåda som internet på många sätt idag är slutar aldrig att förvåna? Om det nu är så att han kommer att spela rollen är det ju ingenting som fansen ändå kan göra åt det .

Det är värt att tänka att jag valt att skriva en väldigt spekulativ och lös artikel kring en skådis eventuella medverkan i en film som först utkommer om två år. Det är först då man märker hur utdraget och banalt saker kan bli.

Dessutom är det värt att nämna i skrivande stund inte ens bekräftat att han kommer att spela rollen…