Åldras värdigt

Det sägs att man med tiden växer ifrån olika saker. Den tesen gäller på alltifrån att bygga med lego till att spela Tv-spel. Över tid förändras individens liv och nya intressen gör sig synliga. Detta är en fas som de allra flesta har kommit, eller kommer gå igenom.

Även undertecknad har genomgått en sådan förändring. Förr om åren fanns det inget större intresse än att kunna rabbla upp en ytterback i mexikanska tvåan. Numera ser det hela annorlunda ut. Idag är inte fotboll, eller sport i huvudsak, i närheten lika viktigt som då. Detta är en utveckling som jag verkligen kan uppskattas. Att lägga flera timmar per dag till att kolla på eller läsa om idrott är inte alltid så härligt som det låter. Dock finns det vissa ting jag aldrig komma växa ifrån vilket är stand up comedy. Och en man som verkligen levererar är Bob Saget.

Bob Saget är en figur som jag troligen aldrig kommer växa ifrån. Han har funnits med under väldigt lång tid och alltid varit ett roligt inslag i vardagen. I mina yngre år var Bob Saget mest framträdande som pappa Danny Tanner i Full House som de allra flesta nittiotalisterna känner till. Karaktären Danny var en pappa till tre döttrar som just förlorat sin moder. Till sin hjälp tar han in sin vän Joey Gladstone (Dave Couiller) och Jesse Katsopolis (John Stamos) som skall hjälpa till att uppfostra barnen DJ (Candice Cameron-Bure), Stephanie (Jodie Sweetin) och Michelle (Mary-Kate och Ashley Olsen). Hur som helst, där ser man Bob Saget gestalta en familjekär fader som kämpar med att få livet att gå ihop för alla. Väldigt puttinuttigt på många sätt.

FH

Numera sysslar Bob nästan uteslutande med standup och det bör han göra under lång tid framöver. I dagsläget har han släppt två standup special, That Ain’t Right och That’s What I’m Talkin’ About som båda håller väldigt hög klass. I dessa standup specials visar Bob upp en motsatt roll än den som Danny Tanner i Full House vilket är härligt och uppfriskande. Leta upp dessa filmer och njut.

Bob Saget

Det kommer dock alltid finnas belackare, kanske någon eller några från Munväder, som inte förstår sig på stand up. Men i detta fall är det givande att lyssna på min åsikt. Stand up kan på många sätt vara riktigt roligt och varför inte lyssna eller kolla på denna special av det komiska esset Bob Saget? Leta upp filmen och verkligen njut av underhållning på hög nivå.

Ha det gott
/Nicklas