Kuwasilisha taarifa fupi

Vaknar mig och inser att min gode vän och vapendragare, Tim, har skrivit ett inlägg så skall inte jag vara sämre. Det är alltså jag som är Nicklas, som kommer ha en liknande roll i podcasten, och på bloggen, som Tim. Jag kan kort presentera mig som en feministisk socialist som studerar Internationell kommunikation på Linnéuniversitetet i Kalmar.

Titeln på detta blogginlägg, Kuwasilisha taarifa fupi. betyder ”En kort presentation” på swahili. Anledningen till att jag just skrev lite swahili beror på en oerhört stor kärlek till Afrika i allmänhet, och Sydafrika (jag är väl medveten om att swahili inte är ett av de nio officiella språken i Sydafrika) i synnerhet. Kärleken till Sydafrika grundar sig mycket på att min stora förebild, Nelson Mandela, är sydafrikan.

Tim tangerade lite i sitt inlägg den frispråkiga sidan hos oss båda. Det är inte bara så att vi är frispråkiga, utan vissa delar av oss (läs Nicklas) talar gärna innan han tänkt klart, och det kan medföra mycket skratt och minnesvärda kommentatrer. Apropå podcasten, det kommer förekomma gäster, såsom i premiäravsnittet. Henrik Ström är en av tänkbara gäster som kommer få guest appereance i podcasten.

Mitt svar om varför just denna podcast kommer vara värd att följa beror delvis på den frispråkiga sidan, men också att Tim och jag själv, samt gästerna, kan väldigt mycket och flera delar. Vi har alla våra specialintressen, vilket leder till en bredd i podcasten, som helt klart är nyttig och värdefull.

Följ mig gärna på Twitter, vilket kan göras via widgeten till höger på sajten.
Ha det gott, kamrater